Dolda fel försäkring vid byggnation av ny villaNär du bygger ett nytt hus behöver du inte tänka på att teckna en dolda fel-försäkring. Dolt fel är något du som säljare är ansvarig för när du säljer huset i 10 år efter försäljningen och blir därför inte aktuellt förrän den dagen du eventuellt säljer din nybyggda villa. När du bygger hus behöver du inte tänka på dolda fel och anlitar du ett byggföretag för att bygga ett hus så kan du göra besiktning när byggnationen är klar och därefter har även byggföretaget ansvar för att huset har byggts på rätt sätt. Det är roligt att bygga hus och du kommer att lära dig massor om byggnation om du vill göra det, vill du inte behöver du inte söka aktivt utan låta byggarna bygga åt dig. Det finns massa olika planritningar på villor och fina hus som kan vara roligt att drömma sig bort när du tittar på att bygga en villa eller en fastighet som du skall bo i lång tid framöver.

Försäkring när du bygger hus

Det är dock viktigt att du ser till så att du har en bra försäkring när du bygger din villa eller ditt hus.

www.doldafelförsäkringar.se kan du läsa mer om vad som är ett dolt respektive vad som inte är ett dolt fel.

Dolda fel är inte aktuellt när det gäller nybyggda hus

När du bygger ett nytt hus kan du alltså bortse från dolda fel. Eftersom det inte varit någon ägare innan dig finns ingen annan som kan vara ansvarig för dolda fel. Det kan däremot vara fel i en byggnation av ett nybyggt hus, men det är egentligen en annan sak. Det är många nybyggda hus som kan ha fel i sig, och det är därför viktigt att göra en besiktning när ditt hus har blivit färdigställt. Att göra en besiktning på ett nybyggt hus kostar lite pengar, men är i sammanhanget en liten kostnad som du skall ta efter du har byggt färdigt villan för att veta om det är något som gått snett under processens gång och reda ut vem som är ansvarig för felet som kan finnas även om du bygger ett nytt hus.

När det gäller den tekniska livslängden så blir alla material i  ett hus för gamla efter ett tag och man kallar det för att ett material har en teknisk livslängd. Det tekniska livslängden på byggnadsmaterial kan vara bra att ha information om du kan läsa mer om det här. 

Modern villa
Modern villa